Mezoterapija bez igle (elektroporacija)

Mezoterapija bez igle (elektroporacija)

3.000,00 дин.

Naručite uslugu online i zakažite tretman u salonu lepote MIRRA u Novom Sadu koji se nalazi na adresi:
Braće Ribnikar 8, Novi Sad. Telefon: (021) 6621 182.
Radno vreme: Pon – Pet / 09:00-21:00, Sub / 09:00-18:00

 

Nakon zakazivanja pozvaćemo Vas telefonom radi potvrde.

 • Opis

Opis

Elektroporacija je jedna od metoda zaustavljanja procesa starenja epiderma. Savremeni metod podmlađivanja takođe se naziva bezglava (neinvazivna) mezoterapija. Ova vrsta terapije postaje sve popularnija zbog svoje efikasnosti i sigurnosti. Zasniva se na unošenju korisnih materija u epiderm, ali ne putem injekcija ili drugih bolnih operacija, već pod uticajem elektromagnetnih impulsa kroz otvorene kanale. Glavni cilj postupka je dostavljanje potrebnih materija u dublje slojeve kože. Kozmetički postupak ne samo da vraća koži zdrav izgled, rešava probleme starenja, već i pomaže u lečenju nekih dermatoloških bolesti.

Koža je naše zaštitno odelo, u ulozi zaštitnika od zlonamernih upada. Postepeno, struktura epiderma se menja, molekuli hijaluronske kiseline postaju manji. Nema dovoljno vitamina, elemenata u tragovima, vlage. Sve ovo, kao i loša cirkulacija krvi, nedostatak kiseonika doprinose promenama koje nazivamo starosnim. Koža gubi čvrstinu, elastičnost, pojavljuju se bore.

Elektroporacija je potpuno nov pristup: kozmetički kokteli ulaze u duboke slojeve kože na drugi način, bez ikakvih bolnih efekata. Specijalni kozmetički uređaj ne povredjuje kožu, delujući uz pomoć slabih električnih impulsa. Transport hranljivih materija odvija se kroz kanale koji se otvaraju u koži kao rezultat dejstva struje određene snage i frekvencije. Kanali su nakon prestanka izlaganja zatvoreni su. Rad električnih impulsa dešava se u ultrazvučnom opsegu.

Savremena metoda podmlađivanja uspeva da vrati lepotu u naš zaštitni sloj, vrlo je efikasna, ima puno prednosti:

 • postupci se podnose lako, bezbolno;
 • brzina, dubina davanja primenjenih lekova je brža i regulisana od strane stručnjaka;
 • ne postoji rizik od infekcije;
 • elektroporacija rešava i estetske i dermatološke probleme;
 • umesto igala koristi se naizmenična struja niskih frekvencija, zbog čega ne nastaju komplikacije u obliku modrica, punkcija i hematoma.

Supstance, prodirući duboko u epiderm, pokreću proces regeneracije – prirodni proces za obnavljanje ćelija. Opšti izgled kože postaje lepsi. Nestaju edemi, pigmentacije, ten se poboljšava, strije izblede. Procesi oporavka nakon plastične hirurgije i pilinga (hemijski, laserski) takođe se odvijaju brže i efikasnije kao rezultat elektroporacije. Trajanje postupka zavisi od veličine problematičnog područja. Sve manipulacije su završene za sat vremena, a sama sesija traje još manje.

Procedura ide ovako:

 • Lice se čisti, nežno uklonite šminku. Da bi se koža pripremila za sledeći postupak, ona se čisti od mrtvih čestica i nečistoća.
 • Kozmetolog nanosi poseban sastav na problematični deo. Koža se masira elektrodom. Tokom izlaganja epiderma, zasićen je korisnim materijama primenjene kompozicije.
 • Po završetku postupka dodatno se nanosi umirujuća maska.

Dugoročni rezultat garantuje se samo uz seriju odradjenih tretmana. Posle 5-8 sesija jednom nedeljno, efekat se primećuje od 4-6 meseci do 1 godine. Tip kože, njeno stanje i, naravno, starost takođe igraju ulogu. Redovan tretman značajno poboljšava stanje kože u celini, daje podmlađujući efekat.

Kontraindikacije: Kozmetološki postupak je okarakterisan kao jedan od najsigurnijih u industriji lepote, međutim, u prisustvu ozbiljnih zdravstvenih problema, treba se suzdržati od njega. Na osnovu terapeutske metode i upotrebe hijaluronske kiseline i preparata iz toksina botulinuma, elektroporacija ima sledeće kontraindikacije:

 • epilepsiju i druga oboljenja nervnog sistema;
 • akutne kožne bolesti;
 • krvne bolesti;
 • prisutnost u ljudskom telu stranih tela: pejsmejker, metalni implantati u kostima, zlatne niti u koži;
 • onkologija;
 • individualna netolerancija na bilo koju od korišćenih komponenti lekova.