NAŠE KREACIJE I ISTRAŽIVANJA

NAŠE KREACIJE I ISTRAŽIVANJA

GEL-KOREKTOR ZA UKLANJANJE PODOČNJAKA

Opšte je poznato da su oči – ne samo ogledalo duše, već i jedan od najosetljivijih delova lica. Koža ovog područja zahteva pažljivo odabranu delikatnu negu blagim kozmetičkim preparatima, koji su za to namenjeni. Nezdrav način života uvek se odražava na koži kapaka – pojavljuju se kesice i tamni kolutovi ispod očiju, kapci su otečeni i upaljeni. Razlog za takvu osetljivost jesu sledeće karakteristike kože kapaka, koje su različite od karakteristika kože tela:: 

– površinski sloj kože kapaka je tanji (oko 9 mikrona) zbog manjeg broja nizova ćelija u epidermu. Radi poređenja, može se reći da u drugim područjima ovaj pokazatelj raste do 13-15 mikrona ili više. Posebno je tanak površinski sloj u području kože donjeg kapka; 

– koža kapaka ima više krvnih sudova. Ova karakteristika često dovodi do zastoja u protoku venske krvi (venske staze), što je uzrok plavkaste boje kože u području kapaka. Kod zamora, anemije i hronične neispavanosti, ovo stanje se pogoršava; 

– kožu oko očiju karakteriše labavo potkožno tkivo, koje praktično nema masne ćelije. Preostala područja lica i tela sadrže dovoljan broj ovih ćelija. Masno tkivo zadržava vodu, koju apsorbuje iz okolnog prostora. Rezultat je da koža kapaka ne apsorbuje višak vode. Ovo dovodi do toga da povećani unos tečnosti prvenstveno utiče na stanje kapaka. U ovom području pojavljuju se otoci, naročito kod bolesti kardiovaskularnog sistema i bubrega, kao i zamora. Oticanje kapaka može se povezati još i sa poremećajem protoka limfe.

Gore navedene karakteristike strukture epiderma u području oko očiju ukazuju na nesavršenost barijernih svojstava kože kapaka. 

Ne treba zaboraviti da ovakva osetljivost povećava opterećenje na kapcima. Ono je zaista ogromno!

Mimika, koja je odraz emocija, podrazumeva 10 000 trepćućih pokrete dnevno. Ovo dovodi do rastezanja kože oko očiju, što rezultira time da se znaci zamora i starenja u ovom području pojavljuju ranije, nego na ostalim delovima lica. Ovi simptomi uključuju pojavu bora, tzv hernijaciju donjeg kapka, spuštenost gornjeg kapka.. Naše godine i način života rezultiraju tamnim krugovima ispod očiju, „guščijim šapicama“, upaljenim kapcima i tako dalje. Ovakve pojave niko ne želi da toleriše. I ne treba! 

Novi proizvod Gel-korektor za otklanjanje podočnjaka će pomoći u borbi protiv brojnih problema, koji su u vezi sa periorbitalnim područjem. Pomoći će kod oslobađanja od kesica i korigovati tamne krugove, obezbediće ishranu i hidrataciju kože kapaka, zaštiti je od spoljnih uticaja.

Na koji način korektor preporučen za područje oko očiju, može da izađe na kraj sa postavljenim zadacima? Njegove glavne funkcije su da:

  • normalizuje cirkulaciju (minimizira mrtve zone);
  • poboljša protok limfe;
  • bori se protiv znakova starenja (mimičkih bora, gubitka elastičnosti kože i tako dalje).

Iz svega navedenog se može zaključiti da je osnova zdrave kože oko očiju dobar protok limfe i cirkulacija krvi. A naš cilj je borba protiv otoka u tom području. Sada, kada je cilj jasan, možemo govoriti o kremama i gelovima, kao i o sastojcima koje oni sadrže i koji pomažu da se izađe na kraj sa postavljenim zadacima. 

Sve glavne i pomoćne komponente Gel-korektora ispoljavaju složeni efekat, koji ima za cilj da obezbedi gore navedene tri funkcije.

Ekstrakt korena ježevine (u liposomskoj formi) doprinosi suženju vena, jačanju njihovih zidova, smanjenju propustljivosti i krhkosti kapilara, smanjuje rizik od nastanka krvnih ugrušaka i stagnacija. Ovaj terapijski efekat se pojačava i dopunjava komponentama kao što su izokvertsetin, hesperidin metal holkon, askorbilgliukozid, vitamin K1, flavonoidi i galokatehini ekstrakta zelenog čaja, hibiskusa, deteline i lucerke. Kao rezultat takvog integrisanog dejstva smanjuje se količina izdvojene tečnosti u tkivima, i kao posledica, nestaju otoci i koža postaje svetlija.

Korektor za tamne krugove ispod očiju ne samo da pomaže da se poboljša cirkulacija krvi, već i stimuliše limfnu drenažu. Sadržan u njegovom sastavu, dipeptid valil-triptofan povećava učestalost kontrakcija pulsirajućeg modula limfnog kanala, čime se povećava protok limfe. Kao rezultat toga, višak tečnosti iz kesica ispod očiju intenzivno se ispumpava, priliv nove tečnosti iz kapilara se smanjuje. „Kesice mršave pred vašim očima! 

Ulje mlečike, masline, CO2 koncentrat semena nara i lipopeptid Pal-GQPR savršeno hrane i hidriraju nežnu kožu kapaka, poboljšavajući njenu gipkost i elastičnost i uklanjajući upale. Polisaharidi lana, laminarije (natrijum alginat), vitamin E, hidrolizati žitarica obezbeđuju lifting efekat i pouzdano štite od štetnog uticaja faktora okoline. 

Treba napomenuti da je dejstvo posebnog višenamenskog peptidnog kompleksa, koji se sastoji od tri komponente (lipopeptid Pal-GQPR, dipeptid valil-triptofan i hesperidin metal holkon), koji ulazi u sastav Gel-korektora, usmereno na oslobađanje od podočnjaka i sprečavanje njihovog nastajanja. Pored toga, njegova upotreba može da poboljša tonus kože, čineći je glatkom i elastičnom. Sve ove funkcije su potvrđene u kliničkim ispitivanjima u okviru kojih su sprovedeni testovi na efikasnost. 
Preporuka je da se korektor za kožu oko očiju koristi u serijama tokom 2 meseca.

Još jedan važan faktor je oblik u kome se Gel-korektor proizvodi, jer pojednostavljuje process korišćenja i čini ga ugodnijim. Valjkastog je oblika, što omogućava da ga nosite sa sobom u torbici. 

Uzdravlje ga koristite i budite lepi

Ostavite odgovor